Ismerd meg a SurveyMonkey online felmérő eszközt!

A digitális korban az online felmérések szerepe egyre inkább nő. Az egyik meghatározó eszköz ezen a területen a SurveyMonkey nevű online felmérő szoftver, amely segítséget nyújt a professzionális online felmérések létrehozásában és futtatásában.

Miért használnád?

A felmérések fontosak a visszajelzések, vélemények, kritikák és javaslatok gyűjtéséhez a nagyközönség és ügyfelek köréből. Régen a felméréseket nyomtatva terjesztették és kézzel töltötték ki az emberek. Az online felmérések bevezetésével azonban a visszajelzések gyűjtése sokkal könnyebbé vált, mivel megszűnt a kézi összegyűjtés folyamata.

Az online felmérők piacán számos versenytárs található, azonban a SurveyMonkey talán a legismertebb és leginkább elterjedt. A SurveyMonkey a szakma színvonalát hozza, de olyan extra funkciókat is kínál, amelyek rendkívül egyszerűvé teszik az adatok gyűjtését és elemzését.

Funkciók

A SurveyMonkey minden eszközt biztosít a professzionális, erős felmérések könnyű létrehozásához.

A pontos funkciók a választott négy árazási tervtől függenek. Ha az online felmérő eszközökkel csak most ismerkedsz, és szeretnéd megtalálni a legjobbat, a szabadon elérhető alap verziót választhatod, amely a szükséges alapvető eszközökhöz ad hozzáférést a remek felmérések létrehozásához.

Design Beállítások

Az alap verzióban minden felmérőhöz csak 10 kérdést adhatsz meg és maximum 100 választ kaphatsz (a prémium verziókban korlátlan kérdések és válaszok engedélyezettek).

A webes felület használatával választhat 31 felmérő sablonból (vagy 51 a prémium verzióban) és 15 típusú kérdésből.

A felméréseidbe három kategóriába sorolt kérdéseket adhatsz hozzá: zárt végű, nyitott végű és leíró.

Az elzárt végű kategóriában egyetlen választ, több választ tartalmazó lehetőséget, értékelő skálát és 3 mátrix típusú kérdést adhatsz hozzá. Az nyitott végű kérdések közül választhatsz egyetlen szövegmezőt, több szövegmezőt, esszémezőt, numerikus szövegmezőket, demográfiai részleteket és dátum/idő mezőt. Ez bőven elegendő professzionális minőségű felmérések létrehozásához.

Az eszköz lehetővé teszi válaszválasztás véletlenszerűsítését, egy felmérő kitöltöttségét jelző sáv megjelenítését, automatikus oldalszámozás hozzáadását, lehetőséget a kérdések megválaszolásához szükséges válaszok kényszerítésére, és az adatbevitel ellenőrzését érvényesítéssel (a felhasználók nem adhatnak meg szöveget csak egy kizárólag számokat tartalmazó mezőben).

A prémium verziók további testreszabási lehetőségeket is kínálnak, mint például egy testreszabott „Köszönjük” oldal hozzáadása és nyomtatható PDF verzió létrehozása.

Gyűjtés és Elemzés

A megfelelő gyűjtés és elemzési funkcionalitás nélkül az online felmérő szoftver haszontalan. A SurveyMonkey mindkét szempontban jól teljesít.

A felmérést többféleképpen lehet eljuttatni a felhasználókhoz – e-mailben, webhivatkozáson, Facebookon, weboldalon beágyazott hivatkozáson, Twitteren keresztül, és webhely felugró ablakokban. A prémium verziók lehetőséget nyújtanak kibővített biztonsági funkciókra.

Az elemzés valós időben történik. Az eredményeket az válaszadók ahogy kitöltik a felmérést láthatják. Azonban, ha szeretnéd letölteni és megőrizni a felmérést és az eredményeket, a prémiumra való frissítés szükséges. A prémium fiók hozzáférést biztosít több egyedi jelentéshez, válaszok letöltéséhez, egyedi diagramok létrehozásához és letöltési funkcióhoz, valamint lehetőséget kínál a válaszok megosztására.

Az alap verzió minden szükséges funkciót tartalmaz, beleértve a 24/7-es ügyféltámogatást is. Gyors, könnyen kezelhető és megbízható. Mindig kipróbálhatod, és csak akkor frissíthetsz, amikor szükségét érzed.

Bár az éves díjas tervek költségei magasak lehetnek, rengeteg pozitívumot találhatsz a SurveyMonkeyban. A szoftver könnyen használható, rengeteg sablonnal, fejlett testreszabással és beépített adatelemzéssel rendelkezik.

Előnyök:

• Rendkívül felhasználóbarát tervezési felület

• Több mint 230 felmérő sablon

• Támogatja a fejlett felmérő logikát

Hátrányok:

• Az árazás éves tervekre korlátozza

• A sablon alapú design lehet zavaró

• Az ingyenes felhasználók nem exportálhatnak adatokat Excelbe

A SurveyMonkey az egyik legnépszerűbb online felmérő eszköz, és ebben van értelme. Az platform rendkívül felhasználóbarát, széles választékban kínál sablonokat és számos olyan funkciót, amelyek felgyorsítják a felmérő készítési folyamatot. Az egyik fő hátránya azonban az árazási struktúra, amely drága és az éves tervre kötelez.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top